Outside Meets Inside at Sudut Pandang

4/12/2021
The building's exterior

Sudut Pandang is a multipurpose building and restaurant located in Sarae Hills in Dago in Bandung, Indonesia. Hadivincent Architects designed this space to enhance the ecotourism concept in the area.

Embracing simple geometrical forms architecturally, this building is split into two levels with an open concept thus creating an uninterrupted view from one space to another.

Wide and welcoming apertures blur the boundaries of the outdoors and indoors, providing visitors direct connection with the natural environment around it.

On the ground level, visitors are welcomed into the most public spaces on the ground floor where reception and lobby acts as a point of entry and welcoming space oriented towards the valley.

The local climate enables visitors to enjoy the outdoors with an open rooftop. The area is split into two; a restaurant and a roof garden.

The variety of space allows visitors to spend time both inside and outside with a stunning view of Bandung.

Public amenities and programmes on site include discussions, workshops, art classes and galleries among others.

Top view

Like this story, share to your friends